Scampispiesjes

Scampispiesjes

gerecht: borrelhapje


Ingrediënten

Nodig voor 10 personen
- 30 scampi’s
- verse bieslook
- mayonaise (je kan deze ook zelf maken)
- ketchup (glutenvrij en low fodmap)
- stokjes
- sherry of whiskey
- paprikapoeder
- Fleur de sel
- kurkuma
- oregano
- cayennepeper
- zwarte peper
- olijfolie
- limoen of Citroensap

✔️doe de diepgevroren ongepelde scampi’s in een diepe kom en giet er heet water over, laat even staan. Nu kan je ze makkelijk pellen en het darmkanaal verwijderen.
✔️doe de gepelde scampi’s in een plastic zakje.
✔️neem een kommetje voor de kruidenmengeling. Doe volgende kruiden in het kommetje:

✅ 1 el paprikapoeder
✅ 1 theelepel kurkuma
✅ 1-2 theelepels zout
✅ 1/2 theelepel gemalen zwarte peper
✅ een snufje cayennepeper
✅ 3 el olijfolie
✅ 1 el limoen of citroensap

Meng alles tot een glad papje, is het geheel nog te droog doe er dan een klein beetje water bij.

✔️voeg het papje toe aan de zak met scampi’s. Sluit de zak af en meng het geheel goed. Dit werkt makkelijker dan handschoenen om de scampi’s te marineren en je hangt niet helemaal vol.
✔️bak de scampi’s kort langs beide zijde in knoflookolie tot ze beetgaar zijn. Krokant vanbuiten maar mals en sappig binnenin.
✔️prik telkens 3 si scampi’s op een stokje.
✔️snij de verse bieslook fijn
✔️voeg de mayonaise (10 el), de ketchup (5 el) en de sherry of Wiskey ( 1 dopje)
✔️om het geheel luchtiger te maken kan je de helft van de mayonaise vervangen door lactosevrije kwark of yoghurt.
✔️plaatse elk spiesje in een kommetje, bordje of glazen potje en druppel de saus erop.
✔️garneer met de verse bieslook.


Smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb