Vanille cake

Recept voor vanille cake

gerecht: tussendoortje

voorbereiding: 15 min

oven: 50 min


Ingrediënten

✔️275 gram glutenvrije bloem schär
✔️1 vanillestokje
✔️vanille aroma
✔️200 gram erythritol
✔️225 gram plantaardige boter
✔️4 eieren
✔️2 theelepels bakpoeder

Glazuur:
✔️amandelmelk
✔️erythritol poedersuiker
✔️scheurtje citroensap

Bereidingswijze

Cake

Doe alle droge ingrediënten in een kom en meng goed. Smelt de boter en voeg het eigeel toe. Klop tot een romig mengsel. Klop ondertussen de eiwitten stijf. Voeg de droge ingrediënten bij het ei-boter mengsel tot een glad geheel. Schep het eiwit eronder met de spatel. Doe het deeg in een rechthoekige soepele bakvorm.

Zet 50 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Glazuur

Doe een ruime hoeveelheid erythritol in een kommetje, doe er een beetje amandelmelk bij zodat je een dikke pap krijgt en een scheutje citroensap voor een frisse smaak. Doe het glazuur pas op de cake als deze volledig is afgekoeld. Werk af met een paar amandelschilfers of iets anders naar keuze.

Fodmaps

Erythritol is een suikeralcohol dat, in tegenstelling tot de andere suikeralcoholen (sorbitol, mannitol, xylitol, maltitol en isomalt) goed wordt opgenomen in de dunne darm. Erythritol kan dus beschouwd worden als laag FODMAP indien het los van fructose gebruikt wordt.

amandelen zijn toegestaan tot maximum 12 gram, beperk je tot deze hoeveelheid als je garneert met schilfers.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb