Borrelnootjes

Dit recept is glutenvrij en ik geef uiteraard de optie om deze volledig Low Fodmap te maken. Het is in een wip klaar. Smullen maar! 

Recept voor borrelnootjes

gerecht: snack of aperitief

voorbereiding: 10 min

rusttijd: 15 min


Ingrediënten

  • 400 gram noten naar keuze (ik koos voor cashew en walnoten)
  • 4 el esdoorn of ahornsiroop
  • 2 el tamari saus (of gewone sojasaus als je gluten verdraagt)
  • 4 el witte sesamzaadjes
  • 1 el chiazaadjes

Ben je gevoelig voor de fodmap GOS dan moet je de cashews door een andere noot vervangen, bijvoorbeeld macadamia, per portie kan je hier dan 40 gram van eten. Van walnoten mag je een portie van 30 gram consumeren. 

Bereidingswijze

  • Rooster de noten in een droge koekenpan. Zorg dat ze niet aanbranden. 
  • Meng de zaden in een kommetje.
  • Meng de esdoornsiroop en de tamari in een ander kommetje.
  • Voeg de zaden in de pan toe terwijl deze nog op het vuur staat, roer goed om en voeg dan de vloeistof toe.
  • Meng het geheel zeer goed en laat nog even meewarmen op het vuur zodat de esdoornsiroop wat carameliseerd.
  • Haal van het vuur en schep op bakpapier. Laat het geheel afkoelen.
  • Als het afgekoeld is kan er stukken van afbreken.
  • Bewaar in een afgesloten doos.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.