Hasseltse speculaas

Recept voor hasseltse speculaas

gerecht: snack

voorbereiding: 15-20 min

rusttijd: 4 uur

16 stuks ‖ bakken 15-20 minuten 


Ingrediënten

  • 250 gram plantaardige boter
  • 500 gram glutenvrije bloem schär
  • 300 gram donkerbruine kandijsuiker
  • 50 gram amandelmeel
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • 3 theelepels wijnsteenbakpoeder
  • 2 eieren

Bereidingswijze

Voorbereiding 

  • Klop de boter zacht en luchtig met de mixer. Voeg de suiker en vervolgens de eieren toe.
  • Meng in een andere kom alle andere droge bestanddelen: bloem, wijsteenbakpoeder, speculaaskruiden en het amandelmeel. Voeg dit toe aan het botermengsel.
  • Meng alles goed met de mixer. Doe het deeg in vershoudfolie en maak er een worst van. Laat minstens 4 uur rusten in de koelkast.

Bakken

  • Verwarm de oven voor op 180 graden celcius.
  • Haal de rol deeg uit de koelkast en snij in 20 gelijke stukken. Leg bakpapier op de bakplaat. 
  • Rol met de hand bolletjes (ovaal) en druk deze plat op de bakplaat, ongeveer 2 cm dik. 
  • Bak gedurende ongeveer 15 à 20 minuten. Niet te lang, de speculaas moet nog zacht zijn aan de binnenkant.
  • wissel eventueel na 6 à 10 minuten de bakplaten van plaats in de oven. 
  • Haal de koeken uit de oven, haal ze met ze spatel van de bakplaat en laat ze afkoelen op een rooster.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.