Hasseltse speculaas

Recept voor hasseltse speculaas

gerecht: snack

voorbereiding: 15-20 min

rusttijd: 4 uur

16 stuks ‖ bakken 15-20 minuten 


Ingrediënten

  • 250 gram plantaardige boter
  • 500 gram glutenvrije bloem schär
  • 300 gram donkerbruine kandijsuiker
  • 50 gram amandelmeel
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • 3 theelepels wijnsteenbakpoeder
  • 2 eieren

Bereidingswijze

Voorbereiding 

  • Klop de boter zacht en luchtig met de mixer. Voeg de suiker en vervolgens de eieren toe.
  • Meng in een andere kom alle andere droge bestanddelen: bloem, wijsteenbakpoeder, speculaaskruiden en het amandelmeel. Voeg dit toe aan het botermengsel.
  • Meng alles goed met de mixer. Doe het deeg in vershoudfolie en maak er een worst van. Laat minstens 4 uur rusten in de koelkast.

Bakken

  • Verwarm de oven voor op 180 graden celcius.
  • Haal de rol deeg uit de koelkast en snij in 20 gelijke stukken. Leg bakpapier op de bakplaat. 
  • Rol met de hand bolletjes (ovaal) en druk deze plat op de bakplaat, ongeveer 2 cm dik. 
  • Bak gedurende ongeveer 15 à 20 minuten. Niet te lang, de speculaas moet nog zacht zijn aan de binnenkant.
  • wissel eventueel na 6 à 10 minuten de bakplaten van plaats in de oven. 
  • Haal de koeken uit de oven, haal ze met ze spatel van de bakplaat en laat ze afkoelen op een rooster.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb