


Recept voor hasseltse speculaas
gerecht: snack
voorbereiding: 15-20 min
rusttijd: 4 uur
16 stuks ‖ bakken 15-20 minuten
Ingrediënten
- 250 gram plantaardige boter
- 500 gram glutenvrije bloem schär
- 300 gram donkerbruine kandijsuiker
- 50 gram amandelmeel
- 1 theelepel speculaaskruiden
- 3 theelepels wijnsteenbakpoeder
- 2 eieren
Bereidingswijze
Voorbereiding
- Klop de boter zacht en luchtig met de mixer. Voeg de suiker en vervolgens de eieren toe.
- Meng in een andere kom alle andere droge bestanddelen: bloem, wijsteenbakpoeder, speculaaskruiden en het amandelmeel. Voeg dit toe aan het botermengsel.
- Meng alles goed met de mixer. Doe het deeg in vershoudfolie en maak er een worst van. Laat minstens 4 uur rusten in de koelkast.
Bakken
- Verwarm de oven voor op 180 graden celcius.
- Haal de rol deeg uit de koelkast en snij in 20 gelijke stukken. Leg bakpapier op de bakplaat.
- Rol met de hand bolletjes (ovaal) en druk deze plat op de bakplaat, ongeveer 2 cm dik.
- Bak gedurende ongeveer 15 à 20 minuten. Niet te lang, de speculaas moet nog zacht zijn aan de binnenkant.
- wissel eventueel na 6 à 10 minuten de bakplaten van plaats in de oven.
- Haal de koeken uit de oven, haal ze met ze spatel van de bakplaat en laat ze afkoelen op een rooster.
Reactie plaatsen
Reacties