kipnuggets

kipnuggets

Gerecht: Fingerfood, lunch of diner

Glutenvrij, lactosevrij & low FODMAP

portie voor 2 personen

Ingrediënten

  • 2 kipfilets of een bakje kippenreepjes 300-400 gram
  • 100 gram glutenvrije bloem (ik gebruikte de bloem van Schär)
  • 100 gram glutenvrij paneermeel 
  • 50 gluten -en suikervrije cornflakes
  • 2 eieren 
  • olie naar keuze
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el kurkurma
  • een snufje zwarte peper
  • een snufje zout
  • keukenpapier

Bereidingswijze 

Neem 3 diepe borden. Doe in 1 bord de bloem, in het andere de losgeklopte eieren en in het derde bord meng je de verkruimelde cornflakes met het paneermeel en voeg je de kruiden toe. Meng de cornflakes en de kruiden goed met het paneermeel.
Snij de kipfilet in repen of blokjes van een 2 tal cm of heb je minder tijd neem dan de kant en klaar gesneden kippenreepjes.

Ga met de kip door de bloem, daarna door de eieren en tot slot rol je het in het derde bord door de paneermeelmengeling. Leg ze op een bord.
Heb je alle kip door de borden gehaald en ben je klaar. Neem een grote pan en doe hierin de olie (zorg dat de pan minstens tot 1 cm hoogte gevuld is met olie) Kies niet voor olijfolie aangezien je deze niet zo hoog op temperatuur mag brengen of bak ze in de frietketel.

Bak de nuggets in de pan langs elke zijde 3-4 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Haal ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Nu nog een dipsausje naar keuze en smullen maar.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.