Zadencrackers met guacamole

Recept zadencrackers met guacomole

Gerecht: diner

Ingrediënten

zadencrackers 10-15 stuks

  • 100 gram sesamzaad
  • 100 gram lijnzaad
  • 5 el water
  • 1 eiwit
  • zout
  • 1 el oregano
  • 1 el rozemarijn

guacamole

  • 250 gram diepvries guacamole of 2-3 verse guacamole's
  • 75 gram lente ui, enkel het groene gedeelte
  • 2 el knoflookolie
  • 1 el pikante olie
  • zwarte peper
  • zout naar smaak
  • 1 el citroensap

Bereidingswijze 

zadencrackers

Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C.

Meng alle ingrediënten en laat even rusten. 

Neem een groot vel bakpapier en leg het op een ovenplaat. Leg de zaden-brij op de ene helft en vouw de andere helft van het bakpapier erover. Neem een deegrol en rol het deeg tussen het bakpapier fijn. Verwijder het bovenste vel.

Ik heb graag crackers van ongeveer dezelfde grootte daarom maak ik met een groot mes of een spatel een inkerving (niet snijden) in de nog ongebakken crackers. Daarna kun je ze makkelijk breken waar je de inkerving hebt gemaakt.

Zet in de voorverwarmde oven. Na 10 minuten haal je de ovenplaat eruit. Draai de grote cracker om en verwijder het bakpapier voorzichtig, plaats omgekeerd op de bakplaat . Zet weer in de oven en laat nog een 5-tal minuten verder garen. Houd op het einde goed in de gaten dat de zaden niet verbranden. Laat de zaden afkoelen en breek in stukken.

Guacamole

Doe de guacamole, het citroensap, de lente-ui samen met de olie in een keukenrobot en maal alles fijn tot een smeuïge massa.
Voeg naar smaak peper en zout toe; 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.