Zweedse havermoutkoekjes

Ingrediënten 

  • 150 gram (lactosevrije) boter (bijvoorbeeld van dilea)
  • 175 gram glutenvrije havermout (bijv. Vrijvan de Albert Heijn)
  • 2 el glutenvrij meel (bijv. Schär mix C)
  • 100 gram erytritol
  • 2 tl wijnsteen bakpoeder
  • 4 el amandelmeel
  • 2 eieren

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden;
  2. Smelt de boter in een pannetje;
  3. Roer de havermout, glutenvrij meel, suiker en bakpoeder door elkaar;
  4. Voeg het vanille aroma en de eieren toe en roer door;
  5. Voeg de gesmolten boter toe en roer door;
  6. Laat het mengsel iets afkoelen en 10 minuten staan. Het mengsel dikt dan wat in. Maak daarna hoopjes, ikzelf gebruikte een bloemenvorm van ongeveer 10 cm diameter) op het bakpapier. Bak je koekjes in 12-15 minuten gaar in de oven op 175 graden. Laat ze daarna afkoelen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.