Paprikasalsa

Een saus die je zowel warm als koud kan consumeren. Koud is deze heerlijk bij tortillachips of in een salade. Warm kan je deze gebruiken als saus bij een vleesmaaltijd. Een dipsaus met oneindig veel mogelijkheden en bovenal ook nog eens heerlijk lekker. 

Recept voor het maken van een paprikasalsa

Sauzen: paprikasalsa

Pnk-methode vanaf fase 1

4 porties


Ingrediënten

  • 100 gram rode paprika
  • 2 groene paprika's (+- 200 gram)
  • 1 theelepel knoflookpoeder (niet low fodmap)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 snufje pili pili of cayennepeper
  • 1/2 el citroensap

Allergenen & fodmaps

Groene paprika bevat sorbitol vanaf 75 gram. Dit wil zeggen dat je per maaltijd maar maximaal 1/4 van deze saus kan gebruiken om klachtenvrij te blijven. Dit recept is beperkt FODMAP arm en bevat geen van de onderstaande allergenen.


Beperkt FODMAP arm

Glutenvrij

lactosevrij

koemelkvrij

koolhydraatarm

Bereiding

1. Zet je oven op grillstand. Snijd de paprika's in grote stukken. Leg ze met het vel naar boven op een bakplaat onder de hete grill tot het vel zwart wordt en er blaasvorming is. Haal ze uit de oven en laat afkoelen. Haal daarna voorzichtig het vel van de paprika's.

2. Doe de paprika's samen met de kruiden en het citroensap in een blender en maak er een glad mengsel van.

3. Indien je mengsel te dik is, voeg dan 1 of 2 eetlepel water toe. 

4. Dien de warme salsa of koud op.

5. Om de smaken verder te laten ontwikkelen plaats je de salsa een nacht in de koelkast in een afgesloten potje.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.