Boekweitpannenkoeken

Recept zonder toegevoegde suikers. Je hebt suikers nodig om te kunnen bewegen en denken. Je lichaam heeft echter voldoende aan de suikers uit koolhydraten van gezonde koolhydraatbronnen. Er wordt gezegd dat ‘natuurlijke’ suikers als honing en palmsuiker gezonder zijn dan geraffineerde suiker. Je lichaam maakt echter geen onderscheid tussen deze suikers,

Low FODMAP - Lactosevrij

Geen toegevoegde suikers of zoetstoffen.

Ingrediënten

- 180 gram boekweit
- Rijstmelk
- 2 eieren
- 1 kiwi
- 1 aardbei
- 1 el gepofte boekweit
- 1 el pijnboompitten

Bereidingswijze

Doe de boekweit en de eieren in een kom en voeg reeds 100 ml rijstmelk toe, meng goed met de garde of mixer, voeg rijstmelk toe tot je een dikkere pap hebt die nog wel vloeibaar is. Doe olijfolie in een pan, doe het deeg erin en bak bruin langs beide zijden. Schel de kiwi en kuis de aardbei. Snij de kiwi in zeer fijne schijfjes en de aardbei in kwartjes. Leg 2 pannenkoeken op een bord, leg de kiwi en de aardbei erop. Versier met de gepofte boekweit. Bak ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze wat naar koekjes ruiken en lichtbruin zijn en sprenkel ze over de pannenkoeken. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.