Chiazaadpudding met kiwi

Recept zonder toegevoegde suikers. Je hebt suikers nodig om te kunnen bewegen en denken. Je lichaam heeft echter voldoende aan de suikers uit koolhydraten van gezonde koolhydraatbronnen. Er wordt gezegd dat ‘natuurlijke’ suikers als honing en palmsuiker gezonder zijn dan geraffineerde suiker. Je lichaam maakt echter geen onderscheid tussen deze suikers,

Dit ontbijt bevat geen toegevoegde suikers of zoetstoffen.

Ingrediënten

- 125 gram natuuryoghurt lactosevrij/1 potje
- 75 gram ongezoete rijstmelk
- 3 el chiazaad
- 1 kiwi
- 2 el gepofte boekweit
- 10 pure zwarte chocoladevlokken (zorg dat hier geen toegevoegde suikers inzitten en laat ze anders weg)
- amandelschilfers
- 1 el granola ongezoet

Bereidingswijze

Je maakt dit gerechtje best de avond voordien want het moet minstens 3 uur in de koelkast staan vooraleer je het kan opeten. Doe de sojayoghurt, de rijstmelk en de chiazaadjes in een diep bord en meng deze goed, tot een gladde massa en zodat alle zaadjes onder staan. (niet mixen, gewoon roeren) Zet in de koelkast tot de volgende dag.

Neem het bordje 's morgens uit de koelkast, normaal is dit een dikke pudding geworden en hebben de chiazaadjes al het vocht opgenomen. Snij de kiwi, met schel in zeer fijne schijfjes en dresseer op het bordje. Rooster de amandelschilfers samen met de gepofte boekweit. Dresseer alle losse ingrediënten over de pudding, granola, geroosterde amandelen, gepofte boekweit en zwarte chocolade.

Reactie plaatsen

Reacties

Rianne Maas
een jaar geleden

In plaats van chocolade korrels cq vlokken, is een klein schepje pure cacao ook een optie. Zoals die van Droste, Buisman etc.

Maak jouw eigen website met JouwWeb