Knolseldersoep

Recept knolseldersoep

gerecht: lunch ‖ diner ‖ tussendoortje

 6 porties ‖ 30 min

 1 porties ‖ 40 cl


Ingrediënten

  • 450 gram knolselder
  • 6 kleine wortelen
  • 40 gram groene gedeelte lente-io
  • 1-2 el olijfolie
  • 150 ml lactosevrije melk
  • peper
  • zout
  • 1 of 2 rundsbouillonblokjes GV & LV
  • kookpot gebruiken van 2,5 liter
  • 1 portie is ongeveer 40 cl. 

Bereidingswijze

Snij 1/2 knolselder, de 6 wortelen en het groene gedeelte van de lente ui in fijne stukken. Doe de olijfolie in de kookpot, bak hierin de lente ui glazig en voeg de knolselder en de wortel toe. Roer goed om. Voeg 150 ml lactosevrije melk toe en vul de rest verder aan met water. Voeg peper, zout en de bouillon toe. Laat koken tot de groenten mals zijn en mix ze met de staafmixer. 


Aandachtspunten:

  • Knolselder is low fodmap tot 75 gram per portie, beperk je dus tot 1 portie behalve als je er zeker van bent dat je niet gevoelig bent aan de fodmap mannitol kan je er meer van consumeren. 
  • Gebruik enkel het groene gedeelte van de lente-ui.

Wist je dat?

  • Als je het groene gedeelte van de lente-ui hebt opgebruikt, plaats het dan in een glas water, zo heb je blijvend plezier want het groene gedeelte zal opnieuw aangroeien. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.