Spaghetti Bolognese

Recept spaghetti bolognese

gerecht: lunch ‖ diner 

3-4 porties ‖ 60 minuten 


Ingrediënten 

  • 400 gr tomatenstukjes uit blik
  • 1 dikke vleestomaat
  • 1 el rode wijnazijn
  • 2 el knoflookolie 
  • 2 rode paprika' s
  • 400 gram 100 % rundgehakt
  • 40 gram lente ui (enkel groene gedeelte)
  • 1 el droge basilicum
  • 1 el droge oregano
  • 1 el droge tijm
  • 3 blaadjes laurier
  • Zout
  • rundsbouilllon 1 blokje 
  • 140 gram tomatenpuree
  • 280 gram water 
  • 4 champignons 
  • 50 gram ongekookte pasta per persoon
  • 65 gram courgettini per persoon
  • emmentaler of lactosevrije gemalen kaas

Bereidingswijze

  • Stoof de lente ui glazig in de knoflookolie. Voeg het rundsgehakt toe en plet met een vork tot kleine stukken. Voeg de paprika en alle kruiden toe. Roer goed om. 
  • Voeg het blik tomatenblokjes. De fijngesneden vleestomaat en de tomatenpuree toe. Vul het blikje van de tomatenpuree tweemaal met water en voeg dit toe aan de pot. Meng alles zeer goed.
  • Voeg het bouillonblokje toe en de rode wijnazijn. 
  • Laat het geheel sudderen op een laag vuurtje (20-30 minuten) tot de saus ingedikt is en de paprika beetgaar is. 
  • Kook de pasta en voeg net op het moment einde de courgettini toe.
  • Giet af en spoel met water.
  • Doe de pasta en de courgettini op de borden, doe de saus erover en werk af met emmentaler of lactosevrije gemalen kaas. 

Aandachtspunten 

  • Courgette bevat fructanen en is toegestaan tot 65 gram per portie per persoon.
  • Gebruik enkel het groene gedeelte van de lente ui.
  • Verse champignons bevatten mannitol en zijn toegestaan tot maximaal 40 gram per persoon per portie, dit komt overeen met 1 champignon per persoon per portie. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb