Quiche met spekjes
gerecht: lunch of diner
portie voor 1 persoon
Ingrediënten
- 80 g glutenvrije havermout
- 30 g amandelmeel of meel van andere noten
- 4 eieren
- 30 ml extra vierge olijfolie
- 1/2 el olie met knoflookaroma
- een snufje komijnpoeder
- een snufje nootmuskaat
- 4 el spekjes glutenvrij
- 5 cm van een middelgrote courgette
- 1 gewone champignon
- Brie Dilea lactosevrij
- peper
- zout
- tijm
- bakvorm 15-18 cm
Recept
1. Verwarm de heteluchtoven voor op 200°C.
2. Maak de glutenvrije quichebodem: mix de glutenvrije havermout tot meel. Meng het haver -en amandelmeel, 1 klein, de olijfolie, 3 el koud water, het komijnpoeder, het zout en de zwarte peper goed door elkaar tot een bal.
3. Neem een bakvorm van 15-18cm en beleg de bodem met bakpapier. Bevochtig je handen en druk het deeg in de bakvorm. Zorg dat de rand rechtop staat. Prik gaatjes in de bodem en bak 12 minuten in de oven tot de korst (licht) bruin kleurt.
4. Verwarm een pan, bak hierin de spekjes, de fijngesneden courgette en de gewone champignon in stukjes gesneden. Kruid met zout, peper en nootmuskaat.
5. Meng de tijm met de 3 overige eieren. Meng het eimengsel samen met de gebakken groenten en giet het in de bakvorm. Werk af met 4 schijfjes brie lactosevrij. Duw de kaas een beetje onder in het eimengsel.
6. Bak de quiche 25 minuten in de oven tot deze mooi goudbruin en gaar is.
Allergenen & fodmaps
Dit recept is glutenvrij, lactosevrij en low FODMAP
Reactie plaatsen
Reacties