Recept voor vleessalade
Ingrediënten
Voor de salade
- 1 pak of 200 gram ham/hesp
- 1 grote zoete of 2 el zure augurken
- 1 el kappertjes (of zilveruitjes)
- 2-4 el verse mayonaise
- 2 eieren
- zout
- peterselie
- cayennepeper
voor de mayonaise
- 1 ei
- 1 el mosterd
- 1 el azijn
- 1 el water
- 200 ml olie
- peper en zout
- eventueel wat esdoornsiroop als je een iets zoetere mayonaise wil.
Tip!
- Augurken – check altijd de ingrediënten, want niet alle merken zijn low FODMAP.
- Ham - kijk ook hierbij de ingrediënten goed na zodat deze zeker glutenvrij en low FODMAP is. Allergenen
- Tabasco is – mits je een beetje van pittig houdt – echt een allemans vriend. Het is vega, vegan, glutenvrij, vetvrij, halal en kosjer. En bestaat uit slechts drie ingrediënten: pepers, azijn en zout. Chilipepers zijn low fodmap tot 28 gram per portie.
Bereidingswijze
Begin met het maken van de mayonaise. Roer de eidooier los samen met de mosterd en de azijn. Voeg vervolgens straalsgewijs de olie toe en blijf voortdurend kloppen tot je een dikke mayonaise overhoudt. Breng op smaak met een snuifje zout cayennepeper en eventueel enkele druppels tabasco voor een pittige smaak. (Als je hier gevoelig voor bent laat de tabasco dan weg)
Snijd de ham in kleine vierkantjes en prak de hardgekookte eieren fijn. Doe ze samen in een grote mengkom. Snij de augurk en de kappertjes fijn. Voeg de augurkjes en de kappertjes toe en vervolgens naar smaak de mayonaise. Meng alles goed onder mekaar en voeg kruiden en eventueel een beetje tabasco toe naar smaak. Werk de vleessalade net voor het serveren af met vers gehakte peterselie.
Voor een lichter verteerbare versie kan je de mayonaise mengen met lactosevrije kwark of yoghurt.
Reactie plaatsen
Reacties