Deze keer heb ik mijn inspiratie gehaald bij Sandra Bekkari en haar nieuwe Tast Toe reeks. Al heb ik het recept aangepast naar een versie die lactosevrij, glutenvrij en low fodmap is.
mini-quiche
gerecht: lunch of diner
portie voor 1 of 2 personen
Ingrediënten
- 50 g glutenvrije havermout
- 48 g amandelmeel of meel van andere noten
- 3 eieren
- 30 ml extra vierge olijfolie
- 1/2 el olie met knoflookaroma
- een snufje komijnpoeder
- een snufje nootmuskaat
- 50 g prei (enkel het groene gedeelte is low fodmap)
- 50 g oesterzwammen
- 1 gewone champignon
- Brie Dilea lactosevrij
- komijnpoeder
- peper
- zout
- tijm
- bakvorm 15-18 cm
Recept
1. Verwarm de oven voor op 200°C. Zet ook de onderverwarming van de oven aan.
2. Maak de glutenvrije quichebodem: mix de glutenvrije havermout tot meel. Meng het haver -en amandelmeel, 1 klein ei of 1/2 ei, de olijfolie, 3 el koud water, het komijnpoeder, het zout en de zwarte peper goed door elkaar tot een bal.
3. Neem een bakvorm van 15-18cm en beleg de bodem met bakpapier. Bevochtig je handen en druk het deeg in de bakvorm. Zorg dat de rand rechtop staat. Prik gaatjes in de bodem en bak 12 minuten in de oven tot de korst (licht) bruin kleurt.
4. Verwarm een pan met 1/2 el knoflookolie. Stoof hierin de prei, de oesterzwammen en de gewone champignon. Kruid met zout, peper en nootmuskaat.
5. Meng de tijm met de 2 overige eieren. Meng het eimengsel samen met de gebakken groenten en giet het in de bakvorm. Werk af met 4 schijfjes brie lactosevrij. Duw de kaas een beetje onder in het eimengsel.
6. Bak de quiche 25 minuten in de oven tot deze mooi goudbruin en gaar is.
Allergenen & fodmaps
Dit recept is FODMAP arm en bevat geen van de onderstaande vermelde allergenen.
Prei is laag in fodmaps als je enkel het groene gedeelte gebruikt en maximaal 65 g.
Amandelmeel is low fodmap tot net onder de 48g (GOS) ben je hier gevoelig aan gebruik dan een ander soort notenmeel of gebruik boekweitmeel.
Laag in FODMAP
prei: max 65g
amandelmeel: max 48 g
Glutenvrij
Koemelkvrij
Lactosevrij
koolhydraatarm
Reactie plaatsen
Reacties