Recept voor scampisalade met cocktailsaus
gerecht: lunch
portie voor 1 persoon
Ingrediënten
- 12 scampi's
- 200 gram rauwkost (laag in koolhydraten)
- ijsbergsla
- komkommer
- radijsjes
- mayonaise (GV & LV)
- rabeko ketchup zero
- droge peterselie
- droge bieslook
- 1 el knoflookolie
Bereiding
- Kuis de scampi's, snij de sla, komkommer en de radijsjes in fijne stukken.
- Doe 1 el knoflookolie in een pan, bak hierin de scampi's lichtroze. (scampi's of reuzengarnalen zijn zeer snel klaar, enkele minuten aanbakken langs elke zijde zorgt ervoor dat ze nog lekker knapperig zijn en niet droog proeven)
- Breng ze op smaak met peper en zout.
- snij de gebakken scampi's in kleinere stukjes.
- meng ze onder de salade.
- Kruid met de droge peterselie en bieslook.
- Voeg 1 el cocktailsaus toe.
Allergenen & fodmaps
Dit recept is FODMAP arm en bevat geen van de onderstaande vermelde allergenen.
Tip: omdat je knoflookolie gebruikt in plaats van gewone knoflook, zal je geen last hebben, fodmaps zijn niet oplosbaar in olie, enkel in water.
Laag in FODMAP
Glutenvrij
Koemelkvrij
Lactosevrij
koolhydraatarm
Reactie plaatsen
Reacties