Scampisalade met cocktail

Recept voor scampisalade met cocktailsaus

gerecht: lunch

portie voor 1 persoon


Ingrediënten

  • 12 scampi's
  • 200 gram rauwkost (laag in koolhydraten)
    • ijsbergsla
    • komkommer
    • radijsjes
  • mayonaise (GV & LV)
  • rabeko ketchup zero
  • droge peterselie
  • droge bieslook
  • 1 el knoflookolie

Bereiding

  • Kuis de scampi's, snij de sla, komkommer en de radijsjes in fijne stukken.
  • Doe 1 el knoflookolie in een pan, bak hierin de scampi's lichtroze. (scampi's of reuzengarnalen zijn zeer snel klaar, enkele minuten aanbakken langs elke zijde zorgt ervoor dat ze nog lekker knapperig zijn en niet droog proeven)
  • Breng ze op smaak met peper en zout.
  • snij de gebakken scampi's in kleinere stukjes.
  • meng ze onder de salade.
  • Kruid met de droge peterselie en bieslook.
  • Voeg 1 el cocktailsaus toe. 

Allergenen & fodmaps

Dit recept is FODMAP arm en bevat geen van de onderstaande vermelde allergenen.

Tip: omdat je knoflookolie gebruikt in plaats van gewone knoflook, zal je geen last hebben, fodmaps zijn niet oplosbaar in olie, enkel in water.


Laag in FODMAP

Glutenvrij

Koemelkvrij

Lactosevrij

koolhydraatarm


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb