Wist je dat? Mosselen weekdieren zijn...maar je mag ze ook in het weekend eten! 😂
Deze salade met gekookte mosselen is een pareltje om je duimen en vingers van af te likken. Afgewerkt met een zelfgemaakte mosterd dressing zorgt het voor een feestje op jouw smaakpapillen.
Salade met mosselen
gerecht: lunch of diner
portie voor 1 persoon
Ingrediënten
- 200 g mosselen gekookt
- 100 gram rauwkost (laag in koolhydraten)
- ijsbergsla
- romeinse sla
- komkommer
- waterkers
- 100 gram oesterzwammen
- 1 el dressing
- droge peterselie
Recept mosterd-dressing
- 1 el mosterd
- 1 el azijn natuur
- 1el water
- 1 heel ei
- peper & zout naar smaak
- droge peterselie
- olijfolie 150-200 ml
Doe het ei samen met de mosterd, de kruiden, de azijn en het water in een mixbeker. Zet de staafmixer erin, zet aan en voeg geleidelijk aan de olie toe tot je een dikkere massa krijgt. Wil je het graag wat luchtiger maken dan kan je lactosevrije kwark of yoghurt toevoegen aan het geheel. Even doorroeren en klaar is kees.
Allergenen & fodmaps
Dit recept is FODMAP arm en bevat geen van de onderstaande vermelde allergenen.
Laag in FODMAP
Glutenvrij
Koemelkvrij
Lactosevrij
koolhydraatarm
Reactie plaatsen
Reacties