Salade met mosselen

Wist je dat? Mosselen weekdieren zijn...maar je mag ze ook in het weekend eten! 😂
Deze salade met gekookte mosselen is een pareltje om je duimen en vingers van af te likken. Afgewerkt met een zelfgemaakte mosterd dressing zorgt het voor een feestje op jouw smaakpapillen.

Salade met mosselen

gerecht: lunch of diner

portie voor 1 persoon


Ingrediënten

  • 200 g mosselen gekookt 
  • 100 gram rauwkost (laag in koolhydraten)
    • ijsbergsla
    • romeinse sla
    • komkommer
    • waterkers
  • 100 gram oesterzwammen
  • 1 el dressing
  • droge peterselie

Recept mosterd-dressing

  • 1 el mosterd
  • 1 el azijn natuur
  • 1el water
  • 1 heel ei
  • peper & zout naar smaak
  • droge peterselie
  • olijfolie 150-200 ml

Doe het ei samen met de mosterd, de kruiden, de azijn en het water in een mixbeker. Zet de staafmixer erin, zet aan en voeg geleidelijk aan de olie toe tot je een dikkere massa krijgt. Wil je het graag wat luchtiger maken dan kan je lactosevrije kwark of yoghurt toevoegen aan het geheel. Even doorroeren en klaar is kees. 

Allergenen & fodmaps

Dit recept is FODMAP arm en bevat geen van de onderstaande vermelde allergenen.


Laag in FODMAP

Glutenvrij

Koemelkvrij

Lactosevrij

koolhydraatarm

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.