Recept weelderige pitta met kruidige rundsreepjes
gerecht: lunch of diner
portie voor 1 persoon
Ingrediënten
- 150-200 gram runderreepjes
- 140 gram rauwkost (laag in koolhydraten)
- ijsbergsla
- rucola
- komkommer
- 60 gram groenten (hoog in koolhydraten)
- paprika
- 2 el basisvinaigrette
- droge bieslook
- droge peterselie
- 1 BFree pittabrood lactose, tarwe en glutenvrij (je kan deze vinden bij o.a. Albert Heijn, klik hier voor informatie)
voor de vleesmarinade
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1/2 theelepel zout
- 1/2 theelepel peper
- een snufje cayennepeper
- olijfolie
- water
Allergenen & fodmaps
Dit recept is FODMAP arm en bevat geen van de onderstaande vermelde allergenen.
Laag in FODMAP
Glutenvrij
Koemelkvrij
Lactosevrij
koolhydraatarm
Bereiding
1. Neem een klein kommetje doe hierin alle kruiden, doe er een scheutje water en olijfolie bij zodat je een dikke pap krijgt.
2. Snij ondertussen het rundsvlees in reepjes. Doe ze in een kommetje, doe de marinade hierin. Meng deze goed met de hand totdat alle reepjes omgeven zijn met de kruidenmengeling. (tip, doe een plastieken handschoen aan, zo blijven je handen proper en werk je hygiënischer of doe ze in een zakje en meng samen met de kruiden)
3. Bak het vlees in een antikleefpan met 1/4 el olie.
4. Snij alle rauwkost in fijne stukjes en schik 1/2 hiervan op een bord.
5. De rest van de groenten gebruik je samen met het vlees als vulling voor de pitta.
6. je kan de groenten meer smaak geven door vinaigrette. Heb je een andere saus die je liever gebruikt, kan zeker!
Reactie plaatsen
Reacties