Recept voor salade met kruidig rundsvlees
gerecht: lunch
pnk-methode vanaf fase 2
portie voor 1 persoon
Ingrediënten
- 150 gram rundssteak
- 200 gram rauwkost (laag in koolhydraten)
- ijsbergsla
- rucola
- komkommer
- 2 el basisvinaigrette
- droge bieslook
- droge peterselie
voor de marinade
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1/2 theelepel zout
- 1/2 theelepel peper
- een snufje cayennepeper
Allergenen & fodmaps
Dit recept is FODMAP arm en bevat geen van de onderstaande vermelde allergenen.
Laag in FODMAP
Glutenvrij
Koemelkvrij
Lactosevrij
koolhydraatarm
Bereiding
1. Neem een klein kommetje doe hierin alle kruiden, doe er een scheutje water bij zodat je een dikke pap krijgt.
2. Snij ondertussen het rundsvlees in reepjes. Doe ze in een kommetje, doe de marinade hierin. Meng deze goed met de hand totdat alle reepjes omgeven zijn met de kruidenmengeling. (tip, doe een plastieken handschoen aan, zo blijven je handen proper en werk je hygiënischer)
3. Snij alle rauwkost in fijne stukjes en schik op een bord.
4. Bak het vlees in een antikleefpan met 1/4 el olie. Dresseer over de salade en sprenkel er 2 el vinaigrette over.
Tip:
Wil je jouw koolhydraten en vetinname beperken kies dan voor charcuterie <1g koolhydraten en <10 gram vet per 100 gram.
Reactie plaatsen
Reacties