salade met heerlijk gekruid rundsvlees

Recept voor salade met kruidig rundsvlees

gerecht: lunch

pnk-methode vanaf fase 2

portie voor 1 persoon


Ingrediënten

  • 150 gram rundssteak
  • 200 gram rauwkost (laag in koolhydraten)
    • ijsbergsla
    • rucola
    • komkommer
  • 2 el basisvinaigrette
  • droge bieslook
  • droge peterselie

voor de marinade

  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel peper
  • een snufje cayennepeper

Allergenen & fodmaps

Dit recept is FODMAP arm en bevat geen van de onderstaande vermelde allergenen.


Laag in FODMAP

Glutenvrij

Koemelkvrij

Lactosevrij

koolhydraatarm

Bereiding

1. Neem een klein kommetje doe hierin alle kruiden, doe er een scheutje water bij zodat je een dikke pap krijgt.

2. Snij ondertussen het rundsvlees in reepjes. Doe ze in een kommetje, doe de marinade hierin. Meng deze goed met de hand totdat alle reepjes omgeven zijn met de kruidenmengeling. (tip, doe een plastieken handschoen aan, zo blijven je handen proper en werk je hygiënischer)

3. Snij alle rauwkost in fijne stukjes en schik op een bord.

4. Bak het vlees in een antikleefpan met 1/4 el olie. Dresseer over de salade en sprenkel er 2 el vinaigrette over.



Tip:

Wil je jouw koolhydraten en vetinname beperken kies dan voor charcuterie <1g koolhydraten en <10 gram vet per 100 gram. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb