Salade met sunnyside up

Eieren zijn niet enkel lekker, ze hebben ook een aantal eigenschappen die hen vrijwel onmisbaar maken in de keuken. Eigeel is bijvoorbeeld een emulgator, dat betekent dat het twee stoffen die anders moeilijk mengbaar zijn helpt mengen. Zo kan je met azijn en olie, die elkaar normaal afstoten, toch een emulsie maken, zoals een lekker vettige mayonaise. Ze dienen ook als bindmiddel in veel gebak en sauzen. Alternatieve benamingen zijn een spiegelei, paardenoog, of sunnyside up… 

Recept voor salade met sunnyside up

gerecht: lunch

portie voor 1 persoon


Ingrediënten

  • 75 gram parmaham 
  • 1 eitje
  • 130 gram rauwkost (laag in koolhydraten)
    • ijsbergsla
    • rucola
    • komkommer
  • 50 gram rauwkost (hoog in koolhydraten)
    • rode paprika
  • 2 el basisvinaigrette
  • 1/4 el olijfolie

Allergenen & fodmaps

Dit recept is laag in FODMAPS en bevat geen van de onderstaande vermelde allergenen.


Laag in FODMAP

Glutenvrij

Koemelkvrij

Lactosevrij

koolhydraatarm

Bereiding

1. Snij alle groenten in fijne stukjes of reepjes.

2. Snij de parmaham in kleine stukken.

3. Bak het spiegelei in de olijfolie, voeg peper en zout toe.

4. Schik op jouw borden en sprenkel de vinaigrette erover.



Tip:

Om de versheid van een ei te testen, legt u het in een glas water: als het naar de bodem zakt, is er geen probleem; als het komt bovendrijven, is het niet meer vers.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.