Zomerse kleuren zorgen ervoor dat je extra geniet van deze salade.
Recept voor een tropische kipsalade
gerecht: lunch
fase 2
Ingrediënten
- 150 gram kipfilet
- 100 gram rauwkost (laag in koolhydraten)
- gewone sla
- rucola
- 100 gram rauwkost (hoger in koolhydraten)
- gele paprika
- 2 el basisvinaigrette
- droge bieslook
- eigen samenstelling kipkruiden
- olijfolie
Allergenen & fodmaps
Dit recept is laag in FODMAPS en bevat maar geen van de onderstaande vermelde allergenen.
Laag in FODMAPS
Glutenvrij
Koemelkvrij
Lactosevrij
koolhydraatarm
Bereiding
1. Snij de kipfilet in kleine blokjes. Doe de kipfilet in een plastiek zakje en bestrooi met de zelf samengestelde kipkruiden. Meng goed zodat alle kipblokjes gekruid zijn. Neem een antikleefpan, doe hierin 1/2 theelepel olie en bak ze krokant. Blijf bij je pan, aangezien ik weinig vetstof gebruik moet je regelmatig omroeren om aanbakken te vermijden.
2. Snij de slasoorten en schik ze op een bord. Snij de gele paprika in zeer fijne reepjes. Schik de groenten op jouw bord.
3. Garneer de gekruide kippenblokjes over de groenten en besprenkel er 2 el basisvinaigrette over. Versier het geheel met droge bieslook.
Reactie plaatsen
Reacties