Een frisse maar zonnige dag. Tijd om de zuiderse keuken binnen te brengen.
Recept voor een fleurige kipsalade
gerecht: lunch
pnk-methode vanaf fase 2
portie voor 1 persoon
Ingrediënten
- 150 gram kipfilet gluten & lactosevrij
- 100 gram rauwkost (laag in koolhydraten)
- ijsbergsla
- rucola
- komkommer
- tuinkers
- 100 gram rode paprika (bevat meer koolhydraten)
- 2 el basisvinaigrette
- droge peterselie
- paprikapoeder
Allergenen & fodmaps
Dit recept is FODMAP arm en bevat geen van de onderstaande vermelde allergenen.
Laag in FODMAP
Glutenvrij
Koemelkvrij
Lactosevrij
koolhydraatarm
Bereiding
1. Snij of knip de ijsbergsla in fijne stukken en meng deze onder de rucola, fijngesneden komkommer en de tuinkers.
2. Kuis de paprika en snij deze in fijne reepjes of blokjes.
3. Spenkel 2 eetlepels basisvinaigrette erover.
4. garneer met droge peterselie en paprikapoeder.
Tip:
Wil je jouw koolhydraten en vetinname beperken kies dan voor charcuterie <1g koolhydraten en <10 gram vet per 100 gram.
Reactie plaatsen
Reacties