Een frisse maar zonnige dag. Tijd om de zuiderse keuken binnen te brengen.
Recept voor de zuiderse parmahamsalade
gerecht: lunch
pnk-methode vanaf fase 2
portie voor 1 persoon
Ingrediënten
- 150 gram parmaham
- 130 gram rauwkost (laag in koolhydraten)
- ijsbergsla
- rucola
- komkommer
- 70 gram champignons
- 2 el basisvinaigrette
- droge oregano
- peper
- zout
- pikante curry
Allergenen & fodmaps
Dit recept is FODMAP arm en bevat geen van de onderstaande vermelde allergenen.
Laag in FODMAP
Glutenvrij
Koemelkvrij
Lactosevrij
koolhydraatarm
Bereiding
1. Snij of knip de ijsbergsla in fijne stukken en meng deze onder de rucola en fijngesneden komkommer. Bak de champignons lichtbruin aan, kruid af met peper zout en pikante curry.
2. Leg de parmaham in fijne rollen op je bord en dresseer de salade errond.
3. Werk af met 2 el basisvinaigrette en 1 theelepel droge oregano.
Tip:
Wil je jouw koolhydraten en vetinname beperken kies dan voor charcuterie <1g koolhydraten en <10 gram vet per 100 gram.
Reactie plaatsen
Reacties