Ook voor deze lunchmaaltijd komt er weer wat lekkers op de plank, amper voorbereiding nodig.
Desondanks het een grijze grauwe dag is vandaag brengen we de lente in ons bord.
Recept voor een de rivierkreeftensalade
gerecht: lunch
pnk-methode
fase 2
Ingrediënten
- 150 gram rivierkreeftjes
- 100 gram rauwkost (laag in koolhydraten)
- ijsbergsla
- rucola
- krulsla
- radijsjes
- tuinkers (wat is het verschil tussen waterkers en tuinkers)
- 2 el basisvinaigrette
- droge bieslook
TIP: weeg je gewicht aan groenten steeds rauw.
Allergenen & fodmaps
Dit recept is FODMAP arm en geen van de onderstaande vermelde allergenen.
Laag in FODMAP
Glutenvrij
Koemelkvrij
Lactosevrij
koolhydraatarm
Bereiding
1. Snij of knip de ijsberg en krulsla in kleine stukken. Dresseer op het bord en meng de rucola eronder. Snij de radijsjes in kwartjes en voeg toe
2. schep er 2 el basisvinaigrette over.
3. voeg de rivierkreeften toe.
Een weetje:
Wat is het verschil tussen waterkers en tuinkers?
Waterkers is grootbladig en wordt gekweekt op waterbeden en verkocht in bussels. Tuinkers is kleinbladig, gekweekt in volle grond en verkocht in bakjes. Tuinkers is vaker een garnituur ter afwerking van gerechten, waterkers eerder een volwaardig ingrediënt.
Reactie plaatsen
Reacties