Pittige kipsalade

Dagelijks maak ik voor de lunch een verse salade met rauwkost aangevuld met dierlijke eiwitten zoals vlees, vis, schaal- of weekdieren of 2 eieren. 
Als basis gebruik ik voor dit soort gerechten altijd een slasoort. Varieer regelmatig in slasoorten, ze hebben elk unieke eigenschappen.
Werk af met een vinaigrette. 

Recept voor een pittige kipsalade

gerecht: lunch

pnk-methode

fase 2


Ingrediënten

  • 150 gram kipfilet 
  • 100 gram rauwkost (laag in koolhydraten)
    • ijsbergsla
    • rucola
    • komkommer
    • radijsjes
  • 100 gram rauwkost (hoger in koolhydraten)
    • rode paprika
    • auberginechips
  • 2 el basisvinaigrette
  • droge bieslook
  • droge peterselie
  • eigen samenstelling kipkruiden
  • olijfolie

TIP: weeg je gewicht aan groenten steeds rauw.

Allergenen & fodmaps

Dit recept bevat FODMAPS maar geen van de onderstaande vermelde allergenen.
Zelf reageer ik enkel op de FODMAP fructanen, lactose en in beperkte mate fructose. Door het eten van deze salade blijf ik klachtenvrij. Ben je zelf gevoelig voor andere FODMAPS? Rode paprika is laag in fructanen <75 gram per portie, ik gebruikte maar 50 gram waardoor ik onder te toegestane hoeveelheid zit. Aubergine bevat geen fructanen maar wel polyolen namelijk sorbitol, dit is ook een FODMAP, ben je hier gevoelig voor? <75 gram kan je deze echter wel gebruiken. Hou ook rekening met stapelen, meer informatie kan je terugvinden onder de rubriek FODMAP.


Bevat polyolen

Glutenvrij

Koemelkvrij

Lactosevrij

koolhydraatarm

Bereiding

1. Snij de kipfilet in kleine blokjes. Doe de kipfilet in een plastiek zakje en bestrooi met de zelf samengestelde kipkruiden. Meng goed zodat alle kipblokjes gekruid zijn. Neem een antikleefpan, doe hierin 1/2 theelepel olie en bak ze krokant. Blijf bij je pan, aangezien ik weinig vetstof gebruik moet je regelmatig omroeren om aanbakken te vermijden. 

2. Snij de slasoorten en schik ze op een bord. Snij de komkommer in zeer fijne schijfjes en snij ze nog eens in 4. Je kan dit ook met een keukenmachine doen, zo kan je onmiddellijk een volledige komkommer fijnsnijden, bewaar deze dan in een glazen kom in de koelkast. Snij de radijsjes in schijfjes. Voeg beiden toe aan de sla. Snij de rode paprika in kleine stukjes, ik kies voor 50 gram paprika aangezien ik het geheel zal afwerken met auberginechips. Zo blijf ik onder de 100 gram groenten.

3. Garneer de gekruide kippenblokjes over de groenten en besprenkel er 2 el basisvinaigrette over. Versier het geheel met droge peterselie en bieslook.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb