Recept
Gerecht: lunch of diner
bevat fodmaps (*)
(*) Let op: edamame of sojabonen bevatten fructanen, ze zijn low fodmap tot een portie van 90 gram.
(*) Let op: tarwe bevat eveneens fructanen en is safe tot 74 gram, ben je hier gevoelig aan combineer dan geen sojabonen en tarwe want dan ga je stapelen. Laat de sojabonen weg en/of kies voor glutenvrij bladerdeeg. Kies voor lactosevrije smeerkaas, ook lactose is een fodmap.
Ingrediënten
- bladerdeeg (1 pak is goed voor 4 wafels dus 2 porties) (* glutenvrij)
- edamame (* bevat fodmaps)
- gerookte zalm
- philadelphia LV of met proteïne (* kies voor lactosevrij wanneer je lactose-intolerant bent of gevoelig voor fodmaps)
- ijsbergsla
- Maïs
- balsamicocrème
- komkommer
Bereidingswijze
Snij plakjes op maat van het wafelijzer, beleg met gerookte zalm en besmeer de andere helft met de kaas.
Voeg beide delen bij elkaar zoals je een boterham smeert. Bak in het wafelijzer tot het deeg licht bruin en krokant is.
Dresseer je bord met rauwkost, schik de wafeltjes en dresseer met balsamicocrème.
Reactie plaatsen
Reacties