Wok met varkensvlees

Recept 

Gerecht: lunch of diner

koolhydraatarm ‖ low fodmap ‖ glutenvrij


Ingrediënten 

✔️50-70 gram ongekookte rijstnoedels
✔️150 gram varkensvlees in reepjes
✔️200 gram sojascheuten en andere wokgroenten naar keuze.
✔️eventueel een handje cashewnoten

Voor de woksaus:
✔️arrowroot of een andere bindmiddel
✔️1 el tamari (glutenvrije sojasaus)
✔️1,5 el zoetstof naar keuze (erytrithol, suiker of esdoornsiroop)
✔️1 el knoflookolie
✔️1 el water
✔️1 snufje Chili
✔️1 snufje gemberpoeder

Naar het schijnt is het THAI een van de moeilijkste talen ter wereld om te leren spreken, al maar goed moeten we de taal niet kunnen spreken om te kunnen genieten van dit gerecht. We maken de woksaus volledig zelf zo weet je perfect wat je naar binnen speelt.
Je kan de hoeveelheid makkelijk vermeerderen maal het aantal personen. Standaard plaats ik de ingrediënten voor 1 persoon.

Bereidingswijze

Stoom de wokgroenten eerst 8 minuten in de microgolf zodat ze beetgaar zijn en kook de rijstnoedels gaar.
Maak de woksaus in een klein steelpannentje: die de tamari, de zoetstof, de olie, het water en de kruiden in het pannetje, roer voortdurend tot het kookt.
Voeg daarna het bindmiddel toe en blijf roeren tot het indikt. (Bindmiddel bijvoorbeeld 2 el arrowroot met water aanlengen en roeren tot een glad papje vooraleer je het toevoegd)
Snij het varkensvlees is reepjes, doe olie in de pan en bak het vlees aan, voeg de groenten hieraan toe en roer goed. Voeg de noedels toe en de saus, roer het geheel goed door. Kruid nog even met wat zout en peper.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb