scampi met ras el hanout, room en groenten

Recept scampi met ras el hanout, room en groenten

Gerecht: lunch of diner

1 portie ‖ 20 min

keto ‖ low fodmap


Ingrediënten 

  • 200 gram scampi's
  • 1 tomaat
  • 150 gram spinazie
  • 1 verse champignon of 75 gram champignons uit blik
  • 0,5 dl lactosevrije room
  • ras el hanout

Verse champignons bevatten de Fodmaps mannitol en fructanen. Ben je aan beide gevoelig of verdraag je geen mannitol dan kan je maar 1 verse champignon toevoegen aan je gerecht. Ben je enkel gevoelig voor fructanen dan kan je 3 champignons (37 gram) toevoegen aan je gerecht.

📢 je kan in de plaats van verse champignons ook opteren voor champignons uit blik. Deze zijn low fodmap tot 75 gram per portie.

Bereidingswijze

Leg de diepgevroren scampi's of garnalen in een kom, overgiet met warm water zodat je ze makkelijk kan pellen.
Zet de pan op het vuur en voeg 1 el olie toe, bak de scampi's kort aan elke zijde (2 minuten) en strooi er telkens ras el hanout overheen. Haal ze uit de pan en leg ze op een bord ze moeten nog niet volledig gaar zijn. 

Snij de tomaat in blokjes en bak deze in dezelfde pan. Zet een deksel op de pan en laat een 6 tal minuten stoven. Roer de tomaten om en leg de spinazie hierop. Giet de room erbij. Zet het deksel terug op de pan en laat ongeveer 3 minuten stoven. Roer het geheel om en breng op smaak met peper en zout. Voeg de scampi's toe en laat het geheel nog even doorkoken zodat alle smaken zich goed mengen. 

serveer met het noten kaasbrood. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.