Zalm met groentensaus

Recept 

Gerecht: lunch of diner

low fodmap 


Ingrediënten 

- 2 stukken zalm

- aardappel of volkorenspeltpasta

- cocktailtomaten

- zongedroogde tomaten

- kippen- of visbouillon (low 

  fodmap)

- verse spinazie een kom vol

- 1 klein blik champignons

- water

- scheutje magere en/of lactosevrije room of kokosmelk

Bereidingswijze

️Bak de spinazie in olijfolie, haal deze uit de pan van zodra de spinazie geslonken is.
Giet de champignons af in een zift en spoel af met water. (Zo verwijder je overbodige fructanen)
Knip een handvol zongedroogde tomaten in reepjes.
Was en snij een 10-15 kerstomaatjes in twee.

Kruid de zalm met dille, zout en peper. Bak deze in een andere pan in olijfolie zodat er een krokante laagje is langs de buitenzijde maar de binnenkant lekker sappig blijft.

Doe de champignons in een pan. Los het bouillonblokje op in 100 ml heet water en voeg toe. Doe er een goede scheut room in en voeg verse of droge peterselie toe. Bind de saus in wanneer je dit nodig vind. Dat kan met arrowroot of maiszetmeel. Voeg de spinazie, de gewone en de zongedroogde tomaten toe. Laat even sudderen tot de tomaatjes wat mals zijn.

Serveer met aardappelen, puree, rijst of pasta.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.