Pasta met kip en mascarpone

Recept Pasta met kip en mascarpone 

Gerecht: lunch of diner

4 porties ‖ 1u 30 min


Ingrediënten 

  • 4 kipfilets
  • 2 blikken gepelde tomaten
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 el arrowroot
  • Optioneel 2 el suiker of erythritol 
  • 2 el tijm
  • 3 laurierbladeren 
  • 2 el peterselie
  • 2 el oregano
  • zout 
  • 2 el rozemarijn 
  • 1 blik champignons
  • 1 rode paprika 
  • 1 courgette
  • 1 el knoflookolie
  • 240 gram Glutenvrije pasta
  • 250 gram lactosevrije mascarpone 

Marinade kip

  • 4 el knoflookolie
  • 4 el tijm
  • 4 el oregano
  • zout
  • 1 el paprikapoeder
  • 1/2 el kurkuma 
  • snufje cayennepeper 

Bereidingswijze

  • Snij de kip in kleine blokjes en doe ze in een zakje. Meng de 4 el knoflookolie met alle kruiden voor de marinade en roer tot een papje. Als dit nog te droog is voeg dan wat water toe. Giet de marinade bij de kip in het zakje. Meng de kip goed met de marinade door in het zakje te knijpen, te wrijven en het geheel goed te mengen. Laat rusten. 
  • Snij alle groenten in fijne stukken. 
    Doe 1 el olijfolie in de pan, stoof hierin de groenten aan en voeg de champignons toe. 
  • Voeg de gepelde tomaten en de tomatenpuree toe en meng goed. 
  • Voeg alle kruiden toe en de suiker. 
  • laat het geheel 20-25 minuten sudderen tot alle groenten gaar zijn. 
  • Kook ondertussen de glutenvrije pasta beetgaar. Voeg de mascarpone toe aan de saus. Als de saus niet dik genoeg is, kan je deze inbinden met 1 el arrowroot. Los deze eerst op in een kommetje met een beetje water zodat het een glad papje is vooraleer je het toevoegd. 
  • Bak ondertussen de kipfilet in een pan. 
    Voeg de kip en de pasta toe aan de saus en meng het geheel. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.