Scampi madras curry

Je kunt ook kant-en-klare madras curry kopen, maar veel leuker en lekkerder is het om zelf aan de slag te gaan! Je kan jouw kruidenmengeling gewoon zelf maken zo ben eveneens zeker dat deze low fodmap, gluten en lactosevrij is. En, je zult zien, het is supermakkelijk! Je hebt alleen een aantal droge kruiden nodig voor de curry madras.

Recept scampi curry madras 

Gerecht: lunch of diner

Portie per persoon ‖ 50 min


Ingrediënten 

Kruidenmengeling curry madras

Van alles 1/2 theelepel 

  • kurkurma
  • kaneel
  • koriander
  • garam masala
  • Gember 
  • komijn 
  • cayennepeper
  • zout (een snufje)

Maaltijd 

  • 12 scampi's 
  • 1 el knoflookolie
  • 50 gram ongekookte spirelli glutenvrij
  • 1 klein blik kokosmelk
  • groenten naar keuze: courgette, aubergine, champignons, broccoli, rode en gele paprika,..
  • 1/2 grote tomaat 

Bereidingswijze

  • Meng alle kruiden in een kommetje 
  • snij de groenten in kleine stukken, je kan ze gaar stomen in de microgolfoven of roosteren in de oven.
  • kook de glutenvrije pasta.
  • pel de scampi's 
  • Neem een grote diepe pan, doe hierin de knoflookolie, warm op een zacht vuurtje. Doe de kruiden in de pan, en roer met de spatel door de olie tot het een bruinig papje is. Voeg de scampi's toe. Laat ze heel licht garen langs beide zijden maar zorg dat ze nog niet volledig gaat zijn.
  • voeg de fijngesneden tomaat toe en roer goed, laat even meestoven zodat deze wak wordt.
  • voeg de groenten en daarna de kokosmelk toe. Ik gebruik enkel het harde gedeelte van de kokosmelk omdat ik graag een dikke saus heb. Het vocht zit onderaan in het blik dus als je het bovenste hardere gedeelte er zachtjes uithaalt dan blijft het vocht onderaan zitten. 
  • roer het geheel goed om.
  • doe de pasta in een bord en schep de scampi curry madras erover.
     

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.