Recept gegratineerd witloof met geroosterde groenten
Gerecht: diner
2 porties ‖ 60 min
Ingrediënten
Witloof met hesp
- 1 pakje glutenvrije/low fodmap ham
- 5 kropjes grondwitloof
- 50 gram schär glutenvrije bloem
- 30 gram lactosevrije boter
- 500 ml lactosevrije melk
- 1/2 blokje runderbouillon
- zout
- nootmuskaat
- lactosevrije gemalen kaas
Geroosterde groenten
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 8 champignons
- 1 pastinaak
- 1 aubergine
- droge oregano
- knoflookolie
- droge peterselie
- Fleur de sel
Bereidingswijze
Snij alle groenten voor de geroosterde groenten in stukken en doe ze in een overschotel. Meng er 3 el knoflookolie en de kruiden onder. Plaats gedurende 30 minuten in een oven op 200 graden.
Smelt ondertussen de boter in de kookpot, zeef de bloem en roer met de garde tot een roux op een laag vuurtje van zodra je een koekjesgeur ruikt voeg je de koude melk toe dit onder voortdurend roeren tot je een dikke bechamelsaus hebt. Verkruimel de runderbouillon in de saus en roer goed. Breng verder op smaak met het zout en de nootmuskaat.
Stoom de kropjes witloof gaar, duw het vocht eruit. Rol een sneetje hesp rond elk kropje en schik in een vuurvaste schaal. Giet de bechamelsaus erover en werk af met de gemalen kaas. Plaats 5-10 minuten onder de grill in de oven.
Reactie plaatsen
Reacties