Gevulde kipfilet met bloemkoolrijst en spruitjes

Recept gevulde kipfilet met bloemkoolrijst en spruitjes

Gerecht: diner

portie voor 1 persoon

Ingrediënten

  • 1/2 plakje oude kaas
  • 1 kipfilet
  • 150 gram verse of diepvries bloemkoolrijst (max 75 gram als je gevoelig bent voor mannitol)
  • tijm
  • peper
  • zout
  • 6 tal kleine spruitjes of 3 grote (38-60 gram per portie bevat fructanen)
  • kurkurma
  • paprikapoeder
  • olijfolie
  • zwarte peper

Bereidingswijze 

Snij de kipfilet dwars in 2, snij hem niet volledig door maar zorg dat 1 zijde nog gesloten is.
Leg hier het plakje kaas tussen. Kruid de buitenzijde met kurkurma, paprikapoeder, zwarte peper,...
Doe olie in een pan, bak bruin langs beide zijden, zet daarna een deksel op de pan en laat garen op een laag vuurtje tot de kipfilet gaar is maar nog sappig en de kaas gesmolten.

Bak de bloemkoolrijst kort in een ruime hoeveelheid olie (je kan ook kiezen voor knoflookolie of pikante olie)
Voeg de tijm, peper en zout toe voor extra smaak.
Als het niet Low Fodmap moet zijn kan je ook eerste een ui aanstoven vooraleer je de bloemkoolrijst toevoegt.

Kook of stoom de spruiten gaar, giet het kookvocht af. Bak nog even bruin in 1/2 el olie.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb