Recept gevulde kipfilet met bloemkoolrijst
Gerecht: diner
portie voor 1 persoon
Ingrediënten
- 1/2 plakje oude kaas
- 1 kipfilet
- 200 gram verse of diepvries bloemkoolrijst
- tijm
- peper
- zout
- ijsbergsla
- 1 kleine tomaat
- kurkurma
- paprikapoeder
- olijfolie
- zwarte peper
Bereidingswijze
Snij de kipfilet dwars in 2, snij hem niet volledig door maar zorg dat 1 zijde nog gesloten is.
Leg hier het plakje kaas tussen. Kruid de buitenzijde met kurkurma, paprikapoeder, zwarte peper,...
Doe olie in een pan, bak bruin langs beide zijden, zet daarna een deksel op de pan en laat garen op een laag vuurtje tot de kipfilet gaar is maar nog sappig en de kaas gesmolten.
Bak de bloemkoolrijst kort in een ruime hoeveelheid olie (je kan ook kiezen voor knoflookolie of pikante olie)
Voeg de tijm, peper en zout toe voor extra smaak.
Als het niet Low Fodmap moet zijn kan je ook eerste een ui aanstoven vooraleer je de bloemkoolrijst toevoegt.
Snij de rauwkost fijn en meng met 1/2 el zelfgemaakte mayonaise.
Reactie plaatsen
Reacties