Recept vispannetje TastuBeet'S
Gerecht: diner
portie voor 4 personen
Ingrediënten
- 1 rode paprika
- 1 klein bakje champignons of 1 blik champignons of 200 gram diepvrieschampignons.
- 1/2 zoete aardappel
- 1 kleine aubergine
- 1/2 venkel
- droge tijm
- 4 stukken witte vis naar keuze
- 1 stuk roze zalm
- 12 Sint Jacobsvruchten
- 1 groot blik kokosmelk
- 1 eigeel
- 1 el arrowroot
- 1 groentebouillonblokje
- 100 ml water
- 200-250 gram (ongekookte) glutenvrije tagliatelli
- olijfolie
- peper & zout
- droge of verse dille
- 1 zakje gemalen kaas dilea lactosevrij
Bereidingswijze
Snij alle groenten fijn en stoom ze gaar in de microgolfoven of in de stomer.
Snij de vissoorten in blokjes. Doe olie in een diepe pan en bak de vis goudbruin, hij moet nog niet helemaal gaar zijn.
Haal ze eruit en leg op een bord. Bak in dezelfde pan de coquilles goudbruin, een tweetal minuten langs elke zijde. Haal ze uit de pan.
Kook de pasta beetgaar, spoel af en laat uitlekken.
verwarm de oven voor op 200 °C.
Doe de kokosmelk in de pan, zet op een middelmatig vuurtje, voeg het het bouillonblokje en 100 ml heet water toe en roer met de garde zodat de bouillon oplost in de vloeistof. Voeg het eigeel toe en roer om. Bind het geheel met arrowroot. (Doe 1 el in een klein kommetje met wat water en roer tot een glad papje). Doe dit in de saus en blijf roeren tot de gewenste dikte. Zet het vuur af. Voeg de gestoomde groenten toe en roer om. Voeg tot slot de vissoorten toe en de coquilles. kruiden naar smaak met dille, peper & zout.
Doe 50-60 gram pasta in elk bord, voeg de saus met vis toe.
Werk af met de gemalen kaas en plaats 5-10 minuten onder de gril.
Reactie plaatsen
Reacties