Spaghetti parma à la TastuBeet'S

Recept voor spaghetti parma à la TastuBeet'S

Gerecht: diner

portie voor 2-4 personen

Ingrediënten

  • 1 theelepel tijm
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel basilicum
  • een snufje zwarte peper
  • fleur de sel
  • 1/2 blokje rundsbouillon (GV)
  • 1/2 ui (pas op = fodmap)
  • 1/2 courgette (geel of groen)
  • 1/2 aubergine
  • 4 kastanjechampignons
  • 1 el knoflookolie
  • 1 blik gepelde tomatenblokjes
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 4 rijpe kleine tomaten

Extra’s

  • 200 gram (ongekookte pasta) capellini (ik koos voor de glutenvrije pasta van Barilla)
  • 4 schelletjes parmaham

Bereidingswijze 

Doe de olie in de pan, voeg de ui toe en laat glazig worden. Indien je FODMAP gevoelig bent dan haal je de ui er terug uit, zo niet laat je de ui in de pan. Voeg de fijngesneden courgette, de champignons en aubergine toe en stoof aan. Snij de 4 tomaten in grove stukken en voeg toe. Laat even sudderen.

Voeg de kruiden toe en het halve rundsbouillonblokje (als je niet tegen gluten kan, kies een blokje waar geen gluten inzitten)
Voeg de tomatenblokjes uit blik toe en de tomatenpuree. Laat het geheel sudderen op een laag vuurtje tot alle groenten gaar zijn en de saus ingedikt is. Kook ondertussen de paste beetgaar. 

Verdeel de pasta over de borden, doe de saus erover en dresseer met de fijngesneden parmaham. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb