Bij grillen denk je al gauw aan grillstreepjes op je eten maar gegrild eten hoeft geen streepjes te hebben, dat hangt af van het materiaal. De hoge temperatuur bij het grillen zorgt ervoor dat het product snel dichtschroeit, waardoor er weinig vocht verloren gaat. Gegrild eten krijgt hierdoor een volle, soms rokerige smaak.
- Laat de groente/vlees op kamertemperatuur komen.
- Warm je grill ongeveer 10 minuten voor, alleen een steengrill heeft 30 minuten nodig.
- Dep de groente droog met keukenpapier en bestrijk het eventueel met een kwastje met een beetje olie en kruiden.
- Leg het op of onder de grill.
Recept voor een lekker grilfestijn
gerecht: avondmaal
1 portie
Benodigdheden
Je hebt hiervoor een grill nodig
Ingrediënten
- 5 kippenhaasjes
- eigen kruidensamenstelling kip (kijk voor een voorbeeld recept bij mijn wondere wereld)
- kruidenmengeling aubergine (paprika, zout, peterselie, cayennepeper)
- olijfolie 1 el
- champignons (75-100 gram)
- 100 gram aubergineplakken
allergenen & fodmaps
Oesterchampignons zijn laag in FODMAPS tot 75 gram, heb je geen last van fodmaps of ken je jouw eigen grenzen dan kan je gewone champignons gebruiken.
Fodmap arm
Glutenvrij
Koemelkvrij
Lactosevrij
koolhydraatarm
pnk vanaf fase 2
bereiding
1.Maak jouw eigen kruidenmengelingen.
2. Snij de aubergine in plakken van 0,5-1cm en wrijf ze in met de kruidenmengeling.
2. steek de kippenhaasjes in een zakje met 1/2 el olie, giet de kruidenmengeling in het zakje en mengen maar.
4. steek de champignons, de aubergine en de kippenhaasjes tussen de grill
5. Resultaat heerlijk lekkere groenten en eiwitrijke kip
Tip
De kip is snel klaar onder de grill, hou ze goed in het oog, kip is heerlijk als deze nog sappig is en altijd een gezonde keuze.
Reactie plaatsen
Reacties