Paëlla met bloemkoolrijst

Met dit recept voor koolhydraatarme paella met garnalen steken we een Spaanse klassieker in een nieuw jasje. Een lekker gezond jasje, met extra veel groente en zoals de naam al doet vermoeden: met minder koolhydraten. Uiteraard nog wel vol smaak en met een heerlijk zomers kleurtje!

Om de koolhydraten in dit recept te beperken hebben we de rijst vervangen door bloemkoolrijst. Een dubbel voordeel, want je krijgt zo ook nog eens makkelijk een extra portie groente binnen. Je hoeft echt niet volledig koolhydraatarm te eten om zo nu en dan te kunnen genieten van een koolhydraatarm recept, een lekkere smaakmaker, waaronder deze heerlijke paella.

Recept voor paëlla met bloemkoolrijst

gerecht: avondmaal

4 porties

pnk vanaf fase 2


Ingrediënten

  • 400 gram bloemkoolrijst
  • 200 gram rode paprika
  • 100 gram aubergine
  • 100 gram champignons
  • 200 gram grijze garnalen
  • 150 gram kipfilet
  • 200 gram scampi's
  • 200 gram witte vis naar keuze
  • 1 potje saffraanpoeder
  • 1/2 kipbouillon knorr (laag in fodmaps)
  • 1/2 el kurkurma
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

allergenen & fodmaps

Oesterchampignons, bloemkool en aubergine zijn laag in FODMAPS tot 75 gram per portie aangezien het hier over 4 porties gaat kom je er niet aan een maximum van 100 gram 


Fodmap arm

Glutenvrij

Koemelkvrij

Lactosevrij

koolhydraatarm

bereiding

1.Snij de aubergine, de champignons, de rode paprika en de kipfilet in blokjes en reepjes.

2. meng de kurkurma met de bloemkoolrijst. Stoom de paprika en de champignons voor tot ze gaar zijn.

2. doe 1/2 bouillonblokje en de saffraan in he kommetje, giet er een beetje heet water over en roer goed zodat alles goed mengt.

4. Bak de kip, de scampi's en de vis in een aparte pan, doe ze na garing even op een bord.

5. Doe 1/2 el in een pan, voeg de aubergine toe, bak goudbruin, voeg hierna de bloemkoolrijst, de paprika en de champignons toe. Voeg de bouillon met saffraan toe aan het geheel.

6. Als laatste voeg je de kip, scampi, de vis en de garnalen toe, roer goed om.

7. Voeg peper en zout toe naar smaak.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.