Forel op de BBQ

Met dank aan de viskunsten van mijn ventje. Na een goede vangst is het uiteraard handig om te weten hoe je de gevangen forellen kunt bereiden. Iedereen weet dat het eten van vis erg gezond is. Dat geldt ook voor het eten van forel. In de zomer is forel op de barbecue erg populair en super lekker en gezond! Voor de bereiding op de barbecue moet de forel eerst goed schoongemaakt worden. Dit is nog belangrijker dan de bereiding, want een slecht schoongemaakte forel zal niet goed smaken.

Recept voor forel op de BBQ

gerecht: avondmaal

1 portie


Ingrediënten

  • 1 forel
  • 200 gram venkel
  • fleur de sel
  • droge dille
  • droge peterselie
  • zwarte peper
  • zilverpapier

allergenen & fodmaps

Dit recept bevat geen van onderstaande allergenen of fodmaps.


Fodmap arm

Glutenvrij

Koemelkvrij

Lactosevrij

koolhydraatarm

bereiding

1. Neem zilverpapier en leg de forel hierop.

2. Spoel de forel en dep ‘m droog. Kruid de binnen- en buitenkant met fleur de sel, peper, dille en peterselie

3. Snij de venkel in fijne stukken

4. Drapeer over de vis.

5. Strooi kruiden over de groenten: peper en zout

6. Maak een papillot met het zilverpapier.

7. Leg op de BBQ gedurende ongeveer 10-25 minuten, afhankelijk van de grote. Controleer daarom tussentijds of de forel gaar is. Is hij nog niet gaar, sluit dan de folie weer goed af en leg hem nog even terug op de barbecue.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.