Kip is altijd een gezonde keuze. Het is mager vlees. Ja, er zit wat vet in (in de stukken met vel meer dan in de filets zonder vel) maar het vet in kip is zowat een vierde minder verzadigd dan in rund- en varkensvlees. Daardoor loop je minder kans op hart- en vaatziekten door het eten van kip. Ze is rijk aan ijzer, dat helpt de rode bloedcellen zuurstof aan de cellen af te geven, fosfor, dat bijdraagt aan sterke tanden en een gezond brein, en selenium, dat een belangrijke rol speelt in de verdediging van de cel tegen ziekten zoals kanker. Bovendien bevat kip veel eiwitten. Dat zorgt ervoor dat je door een stukje kip toe te voegen aan je maaltijd, je langer verzadigd blijft.
Recept voor een sappige gegrilde braadkip
gerecht: avondmaal
Benodigdheden
Je hebt hiervoor een airfryer of BBQ met braadslee nodig.
Ingrediënten
- een braadkip
- eigen kruidensamenstelling (kijk voor recept bij mijn wondere wereld)
- olijfolie
- champignons (75 gram)
- 125 gram groenten naar keuze
allergenen & fodmaps
Oesterchampignons zijn laag in FODMAPS tot 75 gram of je kan opteren voor champignons uit blik en deze eerst goed afspoelen.
Fodmap arm
Glutenvrij
Koemelkvrij
Lactosevrij
koolhydraatarm
bereiding
1.Mmaak jouw eigen kruidenmengeling.
2. Sprenkel wat olijfolie over de kip, dit zorgt ervoor dat de kruiden blijven kleven. Marineer je kip met de kruidenmengeling door middel van een borsteltje. Giet ook wat kruiden in de binnenzijde van de kip zo krijg je een extra kruidige smaak.
2. Steek de braadslee dwars door de kip. Plaats ze in de airfyer heteluchtoven.
4. Gedurende 60 minuten op 175 graden laten draaien in de airfryer.
5. Resultaat een heerlijk sappige braadkip.
Tip
Waar je bij kip goed op moet letten, is dat ze goed gaar wordt.
Reactie plaatsen
Reacties