Schaal en schelpdieren zijn van oudsher bekend als gezonde producten. Onze wateren bieden een ruim assortiment aan 'zeevruchten'. Ze zijn rijk aan vitamine B12. Daarnaast bevatten ze afhankelijk van het type ook mineralen zoals jodium, fosfor en seleen. Ook zijn ze rijk aan eiwitten.
Recept voor sint jacobsvruchten
gerecht: avondmaal
pnk-methode
1 portie
Ingrediënten
- 200 gram sint jacobsvruchten
- 200 gram sojascheuten
- olijfolie
- peper
- zout
- droge peterselie
allergenen & fodmaps
Dit recept bevat geen van onderstaande allergenen of fodmaps.
Fodmap arm
Glutenvrij
Koemelkvrij
Lactosevrij
koolhydraatarm
bereiding
1. doe de sojascheuten gedurende 30 minuten in koud water.
2. Doe 1/2 el olijfolie in een pan. Kruid de vruchten af met peper en zout. Bak de sint jacobsvruchten kort aan elke zijde, ongeveer 1 tot 2 minuten.
2. Je kan de sojascheuten stomen of aanstoven in de pan.
4. schik de sojascheuten op het bord, leg de sint jacobsvruchten erop en werk af met droge peterselie.
Reactie plaatsen
Reacties