Zoals je al gemerkt hebt hou ik ervan om verschillende soorten kruiden te gebruiken in mijn maaltijden. Mijn marinades maak ik altijd zelf. Dit kruidige varkenshaasje brengt jou zeker en vast in hogere sferen. Laat die smaakpapillen maar werken!
Recept voor kruidig varkenshaasje
gerecht: avondmaal
pnk-methode
3 porties
Ingrediënten
- 1 bakje champignons (250 gram)
- 500 gram varkenshaasje
- olijfolie
- peper
- zout
Voor de kruidenmengeling
- 1 el water
- 1 el citroensap
- 1/2 el mosterd (zonder suiker)
- 1 theelepel basilicum
- 1 theelepel rozemarijn
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1/2 theelepel zout
- 1 el peterselie
allergenen & fodmaps
Gewone verse champignons bevatten fructanen en polyolen. In plaats daarvan kan je opteren voor champignons uit blik of kan je kiezen voor oesterzwammen. Kies je voor gewone champignons uit blik spoel deze dan eerst goed af onder de kraan. Je dient je dan wel te beperken tot een maximum van 75 gram per portie.
Bevat fructanen of polyolen
Glutenvrij
Koemelkvrij
Lactosevrij
koolhydraatarm
bereiding
1. Meng alle kruiden met het water, de mosterd en het citroensap in een kommetje tot een gladde massa.
2. Leg het varkenshaasje in een ovenschotel. Snij dwarse inkepingen in het varkenshaasje. Smeer het in met het kruidenmengsel en breng in elke inkeping wat kruidenmengeling aan.
3. Snij de verse of champignons uit blik in schijfjes. Drapeer ze rond het varkenshaasje en kruid af met peper en zout.
4. plaats het gedurende 15-20 minuten op 180 graden in een voorverwarmde oven (rosé) of gedurende 20-30 minuten indien je het vlees graag doorbakken hebt.
tip:
Waarom champignons in blik afspoelen
Fodmaps lossen op in vocht of water, het is dus belangrijk om deze goed af te spoelen onder de kraan.
Reactie plaatsen
Reacties