Wit goud op een bedje van taugé afgewerkt met een crumble van eieren

Het aspergeseizoen is gestart! De asperge is een eeuwenoude en heerlijke groente en wordt vaak aangeduid als “het witte goud”. Ze kent een lange geschiedenis en door de jaren heen is de smaak sterk verbeterd. Het aspergeseizoen loopt van april tot en met juni (afhankelijk van het weer), daarom mocht deze topper zeker niet ontbreken.

Recept voor asperges op een bedje van taugé afgewerkt met een eicrumble

gerecht: avondmaal

pnk-methode

vanaf fase 2


Ingrediënten

  • 100 gram asperges
  • 100 gram taugé
  • 2 eieren
  • peper
  • zout
  • droge peterselie
  • 1/2 el olie

allergenen & fodmaps

Dit recept bevat fructose & fructanen en geen van de bovenstaande vermelde allergenen.
Asperge bevat beperkt fructose vanaf 15 gram per portie maar is rijk aan fructose en fructanen vanaf 75 gram per portie. Zelf verdraag ik 100 gram asperges. Ken je jouw tolerantieniveau en ligt dit iets hoger dan de geteste producten in de monash University app. dan kan je van deze topper genieten.

Ben je zeer gevoelig voor FODMAPS dan kan je dit recept beter niet uitproberen. 


Bevat fructose & fructanen

Glutenvrij

Koemelkvrij

Lactosevrij

koolhydraatarm

bereiding

1. Leg de taugé of beter gezegd sojascheuten 30 minuten in koud water.

2. Kuis ondertussen de asperges: snij de uiteinde van de asperges en kuis de asperges met een dunschiller. Kook ze in water tot ze beetgaar zijn.

3. Kook de eieren.

4. Stoof de sojascheuten kort in een pan met 1/2 el olie. Dresseer ze op jouw bord. Snij de asperges in kleinere stukken, je kan ze ook in hun geheel laten maar zo moet je ze achteraf niet meer snijden en kan je enkel met een vork van deze lekkernij genieten. 

5. Schik de asperges bovenop de taugé.

6. Plet de eieren met een vork tot je een crumble hebt, strooi deze over de groenten.

7. breng op smaak met zwarte peper, zout en droge peterselie



tip:

Hoe taugé bereiden

Taugé, tjapar of sojascheuten zijn net gekiemde mungbonen. Hun frisse smaak en knapperige beet maken ze een populair gerecht. Ze zijn ook erg gezond aangezien ze veel vitamine B & C bevatten en rijk zijn aan koper, fosfor en ijzer.

Hoe kan je taugé best klaarmaken.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.