Portobello burger

Een portobello burger biedt een gezonder alternatief voor een gewone hamburger, omdat portobello's weinig calorieën bevatten en rijk zijn aan voedingsstoffen zoals vezels, vitaminen en mineralen. Bovendien hebben ze een stevige textuur en sappige smaak, waardoor ze een smakelijk koolhydraatarm en lekker alternatief vormen zodat je toch kunt genieten van dit gerecht. Portobello's bevatten bovendien geen fodmaps en als je jouw hamburger dan nog eens vers maakt met rundsgehakt dan zitten er geen onverwachte toevoegingen in. Verdraag je geen zure room, laat deze dan weg of vervang door een zelfgemaakte mayonaise die je wel verdraagt. 

Ingrediënten 

  • 2 portobello hoedjes
  • 1 stukje cheddar
  • 5 cm komkommer geschild
  • 1/2 tomaat
  • 1 hand fijngesneden spitskool
  • 1 zoetzure augurk
  • 1 el zure room
  • peper
  • zout
  • 1 el olijfolie
  • 1 el sojasaus
  • 1 hamburger naar keuze 

Bereidingswijze

Meng de olijfolie met de sojasaus in een kommetje, neem een keukenborsteltje en smeer de portobellohoedjes langs beide zijden in met het mengsel. Plaats ze in de heteluchtoven gedurende 15 min op 180 graden met de hoedjes naar beneden. Wanneer klaar draai je ze om en zet je ze nog eens 10 minuten op. 

Ondertussen maak je de salade: de spitskool met de komkommer, tomaat en zure room. Bak dan je de hamburger in de pan in olijfolie, wanneer bijna klaar leg je het stukje cheddar op de burger en plaatst een deksel op de pan tot deze gesmolten is. 

Haal de portobello's uit de over, leg op het ene hoedje de hamburger, voeg wat van de salade toe en sluit hem met het andere hoedje. De rest van de salade dresseer je op je bord. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb