Knolselderfrietjes met broccolimousse en gebakken zalm

Recept 

gerecht: diner

keto

1 portie


Ingrediënten

✔️ 1/3 van een knolselder in reepjes gesneden
✔️ 120 gram zalmfilet
✔️ 4 broccoliroosjes
✔️ 3 el pijnboompitten
✔️ 1 - 2 el olijfolie
✔️ geraspte parmezaanse kaas
✔️ paprika, rozemarijn, knoflookolie en zout (voor het marineren van de knolselderfrietjes)
✔️ 1 el olijfolie
✔️ 1kl ghee

✔️ 1el avocadomayonaise


Bereidingswijze

1. Kook de broccoliroosjes tot ze gaar zijn.

2. Snij de knolselder in reepjes (frietvorm) marineer ze met een flinke scheut knoflookolie, paprikapoeder, zout en rozemarijn.

3. Leg de knolselderfrieten in de airfryer oven gedurende 25 minuten op 180 graden. (Kan ook in de gewone oven) tot ze mooi goudbruin gebakken zijn.

4. Bak de zalm in de ghee tot deze een goudbruin korstje heeft en nog lekker sappig is vanbinnen.

5. Mix de broccoliroosjes samen met de olijfolie, de pijnboompitten en de geraspte kaas. Voeg zout toe naar smaak.

6. Dresseer op je bord en schep 1 el avocadomayonaise op de frietjes.


Good to know

➡️ Maak je mayonaise zelf.
✅️ Ik koos voor de keto zadencrackers van Pascale Naessen uit haar boek ketokuur.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb