Quinoa (of speltcouscous) met kruidige kip en gelakte wortel

Recept voor quinoa (of speltcouscous) met kruidige kip

Gerecht: lunch of diner

low FODMAP

zonder toegevoegde suikers

4 porties


Prikkelbare darmers pas op! speltcouscous bevat fructanen, voor een 100 procent veilige portie qua fodmap hoeveelheid, kies je beter voor quinoa aangezien de tomatenpuree ook al fructanen bevat, door beide te eten ga je stapelen en kan je toch klachten krijgen.


Ingrediënten 

- 200 gram quinoa of speltcouscous (ongekookt)
- 600 gram wortelen
- 600 gram kipfilet per 
- 1 appelsien
- 1 el tomatenpuree
- 2 tl komijnpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 2 el sesamzadenmengeling
- 2 el olijfolie
- peterselie droog of vers
- 2 el sojasaus (glutenvrij)
- zout
- peper
- 50 gram fetakaas

Bereidingswijze

Schil de wortelen en snij ze langsdoor. Stoom ze bijna gaar in de microgolf of stoomoven.
Kook ondertussen de quinoa of speltcouscous in licht gezouten water. Voor de saus: pers de appelsien uit, doe in een kommetje en meng met de olijfolie en 1 el tomatenpuree. Bak de kip in de pan tot ze gaar maar nog mals en sappig is, voeg de saus toe en de quinoa of speltcouscous. 

Meng in een apart kommetje de sojasaus, sesamzaadjes en meng dit met de wortelen. Plaats gedurende 10 minuten in de oven. Snij 50 gram fetakaas in kleine blokjes. 

Schep de kip met saus en quinoa uit op de borden en dresseer met de wortelen en fetakaas.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.