Forel in papillot met speltcouscous, gegrilde aubergine, avocado.

Recept 

Gerecht: lunch of diner (voor 1 persoon)

Fodmaps (*)

Sommige ingrediënten bevatten fodmaps zoals fructanen, lactose of sorbitol. Kies in geval van de smeerkaas voor een lactosevrije variant. Wat betreft speltcouscous en erwtjes: deze bevatten fructanen, door beide te combineren zit je te hoog in fodmaps, kies dus voor 1 van beide.
De speltcouscous kan je ook vervangen door volkoren rijst, deze bevat geen fructanen.
betreft de avocado en de aubergine: deze bevatten sorbitol, door beide te combineren zit je te hoog in fodmaps, kies dus voor 1 van beide.


Ingrediënten 

- 1 forel
- Speltcouscous (* bevat fructanen, veilig tot een portie van 74 gram, niet combineren met erwtjes = stapelen)
- 1/2 avocado (*bevat sorbitol, veilig tot een portie van 45 gram, niet combineren met aubergine = stapelen)
- 1 schijfje aubergine (*bevat sorbitol, tot een portie van 75 gram, niet combineren met avocado = stapelen)
- komkommer
- tomaat
- erwtjes (*bevat fructanen: veilig tot een portie van 45 gram, niet combineren met speltcouscous = stapelen)
- spekjes
- grof zout
- peper
- dille 
- ijsbergsla
- rucola
- Griekse yoghurt (*kies voor een lactosevrije variant)
- verse bieslook
- verse pijpajuin (*enkel het groene gedeelte is low fodmap)

Bereidingswijze

Kuis de forel, kruid de buik met grof zout, vul deze met de spekjes en kruid met de dille en peper.
Sluit de zilverfolie tot een papillot en leg op de bbq, ongeveer 40 minuten, prik af en toe met een vork om te voelen of deze al gaar is.
Snij de aubergine in fijne lange stukken. Doe er zout en paprikapoeder over. Wrijf deze met een kwastje in met olijfolie. Herhaal dit langs de andere zijde. Grill ze op de BBQ tot ze mals en gelig zijn. 

Kook de speltcouscous (ongekookt 60 gram), laat afkoelen. Snij de tomaat en komkommer in fijne blokjes en voeg toe aan de gekookte couscous, voeg de erwtjes toe en meng goed.  Snij de ijsbergsla, de avocado en de rucola en schik op je bord samen met de couscoussalade.

yoghurtsausje

Snij een handvol bieslook en een aantal pijpajuinstengels in fijne ringen. Voeg deze toe aan de yoghurt en meng dit eronder, breng verder op smaak met zout en peper en eventueel een scheutje agavesiroop of esdoornsiroop en/of citroen of limoensap. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb