
Recept
Gerecht: lunch of diner (voor 2 personen)
fodmaps (*)
Ingrediënten
- 2 zalmfilets
- volkoren elleboogjes of glutenvrije pasta (ongekookt 150 gram) (* bevat fructanen, kies voor een glutenvrije vezelrijk alternatief)
- geraspte wortel (2 grote)
- geraspte pastinaak (1 grote)
- 1/2 kippenbouillonblokje
- philadephia (* kies voor lactosevrije)
- 1 klein blikje erwtjes (* bevat galactanen maximaal 45 gram per portie)
Bereidingswijze
Rasp de wortel en pastinaak en kook de pasta. Stoof de geraspte groenten even aan in een pan, voeg een scheut water en de kippenbouillon toe. Laat sudderen tot de groenten wat mals worden. Voeg de pasta toe in de pan, voeg 2 grote el philadelphia toe en roer goed om. Voeg tot slot de erwtjes toe en roer weer goed om.
Bak de zalm in olijfolie goudbruin. Serveer samen op een bord.
Reactie plaatsen
Reacties