


Recept
Gerecht: lunch of diner
Ingrediënten
- 1 forel
- 1 tomaat
- verse bieslook
- parmaham
- grof zout
- eventueel ui (= ben je gevoelig voor fodmaps, laat de ui dan weg, je kan deze eventueel vervangen door het groene gedeelte van de pijpajuin)
- zilverpapier
- 1/2 spitskool
- gezonde koolhydraten naar keuze (speltcouscous, bruine rijst, pastinaakfrietjes, ..)
- olijfolie
- water
- eventueel lactosevrije (smeer) kaas
Bereidingswijze
Kuis de forel, kruid de buik met grof zout, vul deze met de tomaten , parmaham en kruiden.
Sluit de zilverfolie tot een papillot en leg op de bbq, ongeveer 40 minuten, prik af en toe met een vork om te voelen of deze al gaar is.
Snij de spitskool in fijne repen, bak aan in 2 el olijfolie tot deze wat bruinig kleurt. Doe er een flinke scheut water bij en laat deze sudderen tot de kool beetgaar is. gebruik kruiden naar wens en je kan eventueel 2 el lactosevrije smeerkaas naar keuze toevoegen en goed omroeren, maar kan ook perfect zonder.
serveer met parelcouscous, pastinaakfrietjes of iets anders naar keuze.
Reactie plaatsen
Reacties