Chocovanilla (keto)

Ingrediënten 

Voor 4 porties

Voor de chocolademousse

  • 150 gram mascarpone
  • 150 ml volle room >35% 
  • 2,5 el pure cacao
  • 2 el erythritol

Voor de vanillecrème

  • 100 gram mascarpone
  • 100 ml volle room >35%
  • 3 el erythritol
  • 2 el vanille-extract

Voor de topping (wanneer je deze als dessert maakt)

  • blokje pure chocolade >85%
  • een rasp
  • 100 ml room >35%
  • 1/2 el erythritol

Bereidingswijze

  1. Meng alle ingrediënten voor de chocolademousse in een glazen kom met de mixer tot een stevigere mousse. 
  2. Neem een tweede kom en klop hierin de room op voor de vanillemousse tot je slagroom hebt. Voeg het extract, de mascarpone en de erythritol toe op het einde. Klop nog heel kort zodat alle ingrediënten goed gemengd zijn.
  3. Schep of spuit de de helft van de chocolademousse in de kommetjes. 
  4. Schep als tweede laag de helft van de vanillemousse.
  5. Schep terug een laagje van de chocolademousse.
  6. Schep de laatste laag van de rest van de vanillemousse erop. 
  7. Klop de room luchtig met de erythritol, spuit in toefjes in de kommetjes. Rasp de chocolade erbovenop en smullen maar! 

Dit recept kan als ontbijt, tussendoortje of als dessert.

Heb je het liever wat minder zoet, bijvoorbeeld als ontbijt, halveer dan de hoeveelheid zoetstof.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb